A&T Automotive
Oude Spoorbaan 9
2435 NT Zevenhoven
tel.0297-594517

RDW_ERKEND

nap

Openingstijden:

Maandag-Vrijdag: 08:30-17:00 uur
Zaterdag: 09:00-15:00 uur
Zondag: gesloten
Buiten werktijd op afspraak

Algemene info

onderhoud

Onderhoud
Goed onderhoud en een juiste afstelling van de motor zorgen voor minder milieuvervuiling. Stel de door de fabrikant voorgeschreven onderhoudsbeurten na een vast aantal kilometers of tijdsduur niet uit. Dit is in het belang van het milieu, het komt de levensduur van de auto ten goede, het voorkomt een toename van het brandstofverbruik en het vermindert de kans op dure reparaties.

Bandenspanning
Juiste bandenspanning scheelt veel in het brandstofverbruik. Het bandenspanningverlies van autobanden bedraagt gemiddeld ongeveer 0,1 bar per maand. Na een jaar is er dus sprake van ongeveer 1,2 bar luchtverlies. Controleer daarom maandelijks de bandenspanning. De banden moeten koud zijn. U kunt de spanning ook meten als u er maximaal drie kilometer mee gereden hebt.

APK       
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.
Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keuringsrapport. Dit hebt u bij de vorige keuring meegekregen. Vóór deze datum moet de auto opnieuw goedgekeurd zijn.
Keuringsfrequenties vanaf 1 januari 2008
Drie of vier jaar nadat een personenauto of lichte bedrijfsauto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. Dit is afhankelijk van het soort brandstof.
Is uw auto aan een keuring toe? Klik op het logo van de RDW en voer uw kenteken in tl_files/images/opmaak/logo_rdw.gif
De RDW verstuurt elk jaar een APK herinneringsbrief waarin autobezitters worden herinnerd aan de APK.
Iedere voertuigbezitter is zelf verantwoordelijk voor het tijdig uitvoeren van de keuring.

 

Nationale Auto Pas

Duidelijkheid over de kilometerstand van een occasion. Met de Nationale Auto Pas.
Eén op de achttien gebruikte auto’s in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide kilometerteller. Stichting Nationale Auto Pas (NAP) bestrijdt en voorkomt tellerfraude en geeft duidelijkheid over de kilometerstand vóórdat u een gebruikte auto koopt.
Als u een gebruikte auto koopt, heeft u behoefte aan betrouwbare informatie. Sinds 1991 verzamelt Stichting NAP de kilometerstanden van bijna alle motorvoertuigen in Nederland. Zo wordt van vrijwel iedere auto, bestelauto, vrachtauto en motorfiets een kilometerhistorie opgebouwd. Als de kilometerstand van een voertuig wordt teruggedraaid, valt dat dus meteen op.